Winteropbergen van je robotmaaier


Om de levensduur van je robotmaaier te verlengen, is het noodzakelijk om deze correct op te bergen tijdens de wintermaanden. Hier is een stapsgewijze handleiding om je hierbij te helpen.

Stap 1: Reiniging

Reinig de robotmaaier grondig voordat je deze opbergt. Verwijder het gras en vuil van de maaier met een zachte borstel of luchtdrukpistool. Gebruik geen water om de robotmaaier schoon te maken, dit kan de interne onderdelen beschadigen. Zorg ervoor dat je de onderkant en de snijbladen goed schoonmaakt.

Stap 2: Controleer de Messen

Controleer de snijbladen van je robotmaaier. Als ze bot of beschadigd zijn, is het raadzaam om ze te vervangen. Dit verzekert een optimale werking wanneer je de maaier weer in gebruik neemt.

Stap 3: Batterij Onderhoud

Zorg ervoor dat de batterij volledig opgeladen is voordat je de maaier voor de winter opbergt. Hoewel de batterij niet losgekoppeld kan worden, helpen volledige ladingen bij het behoud van de batterijlevensduur.

Stap 4: Opslag

Sla de robotmaaier op in een droge en vorstvrije ruimte. Vermijd plekken met hoge luchtvochtigheid om corrosie te voorkomen. Overweeg om de maaier in de originele verpakking of een beschermhoes te bewaren om stofophoping te voorkomen.

Stap 5: Oplaadstation

Dek het oplaadstation af met een beschermhoes om het te beschermen tegen winterse weersomstandigheden. Dit helpt om schade door vocht en vorst te voorkomen. Trek de stekker uit het stopcontact en bewaar de transformator binnen bij de robotmaaier.

Stap 6: Onderhoudsbeurt

Het wordt aangeraden om een onderhoudsbeurt in te plannen voordat je de robotmaaier voor de winter opbergt. Bij Geurts H & Zn bieden we een winteronderhoud service aan waarbij we je toestel ophalen voor een jaarlijkse controle. Je kunt ook je toestel zelf inleveren voor de onderhoudsbeurt zonder voorafgaande afspraak. Plan deze service tijdig in om ervoor te zorgen dat je maaier klaar is voor het volgende seizoen.

Onthoud: Het volgen van deze handleiding helpt bij het behoud van de duurzaamheid en efficiƫntie van je robotmaaier. Als je vragen hebt over het winterklaar maken van je robotmaaier, neem dan gerust contact op met Geurts H & Zn via telefoonnummer +32 (0)89 411 925 of per e-mail op info@geurtsh.be.

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Wij kiezen altijd voor kwaliteitsmerken met een correcte service na-verkoop

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg of bekijk je liever de mogelijkheden ter plaatse dan ben je altijd welkom om langs te komen.